. : Светове : .

Заповядайте във всички Светове!
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Царството на Драконите!

Go down 
АвторСъобщение
katri_mei
Light in the darkness
Light in the darkness
avatar

Female
Брой мнения : 3403
Age : 27
Registration date : 22.08.2007

Собствени герои
списък с имена, раси и способности:

ПисанеЗаглавие: Царството на Драконите!   Чет Авг 23, 2007 12:00 pm

Царството на огнедишащите и техните Ездачи!
Тук е наследникът на Трона, син на царица Арвен Гондорска... загинала при Последната битка.
Името му е Скай.Управляващ царството- Скай Гондорски ( Мелиса Сойер )

_________________

... малкия наемен убиец
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ekaterinaes.blogspot.com/
Мелиса Сойер
~Free_Spirit~
~Free_Spirit~
avatar

Female
Брой мнения : 10178
Age : 25
Location : Където бъдеш ти...
Registration date : 23.08.2007

Собствени герои
списък с имена, раси и способности:

ПисанеЗаглавие: Re: Царството на Драконите!   Сря Юни 09, 2010 9:31 am

Нямах ток цели шест часа, затова си поставих задачата с моята стара и изпокъсана тетрадка, да посъбера това, което всъщност знам, но накратко. Да знаете, докато си пиша, сама си се чудя от къде пък еди си какво дойде... Но пък информацията си я имам някъде другаде... Помага ми да си разбера лудаците, че иначе трудно...

История
Най-древните сведения за народ, наречен в днешни времена Ездачи, говорят, че като народност произлизат от племе хора, заселили се по земите, които Ездачите никога не са напускали. Доказано е, че по онова време хората са почитали драконите от планините като богове, дори им принасяли в жертва различни животни или плодове. За Ездачите остава неразбираемо кога за първи път и по какъв начин са успели да проговорят на драконите, но се смята, че някой дракон си е поставил за цел да се опита да се разбере с хората, поради някакъв проблем. Историята на самите дракони показва колко много промени са минали тези същества, докато стигнат до сегашния си вид и обичаи. Според много стари писмени източници пък, драконите започнали да слизат от планините, когато първите зимни демони отишли там. Също така и защото Огромните птици, митичните орли, започнали да си търсят места за гнездене, а такива птици живеят само в планините при зимните демони. Поради такъв един проблем е било възможно и да се появи Първият ездач, за който говорят древните легенди. Според тези легенди, Първият е и първият владетел на този народ, а родът му никога досега не е прекъсван. Още едно недоказано твърдение е, че всички владетели до този момент са приличали на Първия. Абсолютно всички представители на царското семейство са били чернокоси и с зелени очи. Връзката човек-дракон била добре дошла и за двете раси. За Ездачи вече се говори в ранните човешки истории, като по това време се появява първият или вторият Черен господар. Разбира се, Черните господари присъстват в историите на Ездачите неизменно. Колкото до магическите способности на расата Ездачи - драконите смятат, че връзката е събудила спящите във всеки човек качества и сила, а магията се предава в поколенията под различни форми. От появата на магията при Ездачите, те рязко започнали да се различават от обикновените хора, който също така и решили да ги изолират и оставят сами.

Разликата
Когато говорим за Ездачи, не можем да споменем за техните велики идеали. Да, получавайки способността да "летят в небето", то станало символ за всичко и всички. Идеалите и мечтите им са свързани със синевата и едва ли има Ездач, който, ако му предстои нещо важно, да не стои някъде из полето и да гледа нагоре. Друг идеал на това общество е свързан със семейството. Идеалът всички да са равни и да са едно семейство. Един Ездач не оставя друг в беда, макар към други народности да са много резервирани и студени, което често ги прави в очите на другите доста неприветливи. Ездачите се делят основно на две групи - Ездачи и Тир`ре. Разликата между тях е, че Тир`ре все още вярват в старите обичаи за свещените дракони и стриктно ги изпълняват. Въпреки че през годините двете основни групировки са се били много пъти, Ездачите постоянно твърдят, че съюзът между Ездач и Тир`ре ще роди иделаният ездач, тъй като те се допълват изцяло. При Ездачите съществуват и други различни групировки, които обаче не са толкова различни. Наричат ги отделни общества, защото живеят на определени странни места. Подобни са:
- Ездачите-птици: живеят високо в планините, заедно с птиците от височината, още наречени Свещените орли. Рядко, някои дори никога, не слизат надолу.
- Ездачите от мъглата: живеят в местност с изключително гъста мъгла. Някои от тях могат да умрат, ако излязат извън определените граници.
- Ездачи на чернотата: живеят в огромни и неопознати черни гори на територията на Царството на драконите, далеч на запад или юг.
- Затворените ездачи: затворено общество от елитни войни, които не споделят тайните си с никого.
Един Ездач винаги ще пита друг от коя част на страната е - запад, изток, север или юг. Това за тях е доста важно, дори могат да определят какъв си по характер в зависимост от това къде си живял и къде си роден. За Ездачите представляват интерес и хората, които произлизат от смесени бракове.
Като народност, ездачите са особено високи на ръст. Често пъти са или много мургави, или пък са твърде бледи. Косите, както и очите им могат да бъдат с всички цветове на дъгата, но преобладават чернокосите или по-тъмните. Като народ обичат елегантното, съчетано със странното, което им приляга. Рядко обаче се среща ездач, който да проявява огромни претенции за облеклото - трялбва да е странно, да им отива, това е всичко.

Войска

Ездачите са народ, който постоянно е във война. Поради тази причина сякаш всичко там е свързано и концентрирано във войската. Военните лагери представляват всъщност училищата на Ездачите, въпреки че там най-често се срещат деца от елитни семейства или деца с изключителни способности. Ездачите имат правото да избират между военен лагер и обикновено училище, но малка част от децата избират второто. Така е, защото Ездачите смятат, че да си войник е по-полезно и много по-достойно. Обучението започва от седем годишна възраст и завършва на петнайсет, когато Ездачите вече са и пълнолетни. Завършилите военни лагери могат да запишат в отделни "висши" училища, ако не желаят да се занимават с военно дело.
Войниците задължително се причисляват към една от четирите армии на страната - Южна, Източна, Западна и Северна. Всяка от тях си има определен отличителен белег и обичаи. Характерната форма на знамето на армиите е ромбовидната.
- Южна армия: знамето изобразява дракон, който поглъща слънцето.
- Източна армия: знамето изобразява житен клас, който обгражда дракон в кръг.
- Западна армия: дракон сред водни капки (Водата е основното богатство на запада)
- Северна армия: дракон, който държи звезда.
Четирите главни армии на страната са управлявани от четирима генерали. Тази титла се води най-висшата след тази на царя. Генералите предават титлата си по наследство на мъж или жена, които смятат за достойни, но не е задължително да са от една и съща кръв.
Генералите избират още и по четирима капитани за всяка армия. Тези капитани помагат за управлението на войската.
Съществуват и т. нар. полковници. Те също са само четирима, но биват избирани от народа. Те не спадат към никоя армия, но имат правото да съветват генералите. Могат и да формират своя собствена армия при нужда.
Бившите генерали действат като съветници на царя или царицата. Приемат новите войници, занимават се с проблеми по границите.
Основната униформа на учениците войници е черната. Преди пълнолетието си я сменят с чисто бяла. Възрастните ездачи са в тъмно синьо. Най-използваното оръжие е Ездаческият меч, който е наречен катана. С него Ездачите могат да концентрират магическите си способности. Ездачите получават дракона си в Пещерата на яйцата, но често пъти не се налага, защото могат да намерят яйце на необикновени места. Ако бъдеш избран от дракон, значи си късметлия xD

Обичаи и традиции

За Ездачите името е от съществено значение. Докато младите Тир`ре не получават имена, а чакат някой пътник да ги кръсти, то за Ездачите първото име е много важно. Смята се, че името може да бъде сменено до седемгодишнината на детето. Обичаите за кръщаване са много и различни, но името си остава все така свещено и много важно. Казват, че ако нямаш име, никога няма да можеш да се свържеш с дракон.
Един от най-важните обичаи на Ездачите е свързан с драконите и по-точно: намирането на яйцето. Докато те пуснат да си опиташ късмета в Пещерата на Яйцата...
Традиция е изпълнението на празника Агаети Бльодрен, който се свързва с дружбата с елфите.
Съществуват много обичаи и традиции, свързани с почитането на Северния дъх, или Великия вятър. Той е символ на силата и смелостта.
Като цяло празниците и обичаите на ездачите са свързани с природата и феномените й.
Особен интерес предствалвят традициите при жгенитбата. Особено когато младоженецът трябва да се представи на бащата на булката.. това вече е друга история...

Език и култура
Езикът на Ездачите се е формирал с течение на времето и общуване с драконите. Първоначално се е доближавал то т. нар. "общи езици" - така Ездачите наричат всички езици, освен своя и диалектите му. Езикът на Тир`ре се води диалект на Ездаческия, макар и с течение на времето той да се е изменил до толкова, че да прилича на напълно различен език. Азбуката на Ездачите съдържа 25 знака, които наподобяват финни йероглифи. В миналото са били използвани различни видове староелфически или старочовешки руни.
Ездачите обожават всичко, свързано с театъра, музиката и танците. Театъра е може би най-развитото им изкуство, в което са добавили елементи на магия за повече реализъм. Повечето Ездачи си падат по пеенето или поне по композирането. С танца пък свързват почти всичко - готвенето, ходенето, битката, говоренето...
Всеки ученик е длъжен поне да опита и да разбере дали има талант в някое от изкуствата, към които също така се включват и калиграфията, рецитирането, свиренето на различни инструменти, бойните умения.
Любимото произведение на Ездачите е "Едно небе. Една земя. Едно семейство". Като цяло те си падат по дългите разкази и дори стихотворения и балади, като по-често всичко това се разпространява устно. П4сателите им имат странен стил, който вероятно често бива повлиян от модерните песнопения на времето си. Често пъти обаче самият писател е фен на музикалните стихотворения.

Религия
Вярата в началото, както споменах, е била свързана с драконите. След това се появяват различни богове, с които също така се появява и страх и почит към страните отвъд морето. Ездачите не желаят и никога не са искали да прелетят отвъд морето, макар че то ги влече. Все пак обичат да казват, че тайното отвъд трябва да си остане недокоснато и отвъд. Като цяло в днешно време, те вярват в няколко основни неща:
- Съдбата - Смятат я за съдница на душите им, тя отговоря за живота и пътя им. Всичко е така, както тя казва. За тях няма определена форма, по принцип боговете при тях рядко възприемат някаква форма.
- Великият вятър/ Северния дъх - вярват, че това е силата и духа на цар Роланд Колд. Той е водач на царството им, може би най-известния и почитан някога владетел, дори повече от Първия. Владетел на смелостта, силата, бойния дух, душите, сърцата, небето.
Небето от своя страна е свързано с всичко добро, идеал за свобода, прекрасното, вълнуващото. Северният дъх и небето са тясно свързани.
- звездата Алзиеа и нощта - или вярата, че след смъртта животът продължава в зависимост от личния си избор. можеш да избереш дали да останеш като звезда на небето, да отидеш в Отвъдното или в Другия свят, дори отвъд морето. Смята се, че между отвъдните светове има пътища, които да те отведат от едното в другото.
Старите богове са напълно забравени, макар че има единици, които още ги почитат. Колкото за култът към драконите - спазва се само от Тир`ре

Повече за кухнята, банята и други следващия път! (никога, освен ако не ме накарате Laughing )

_________________


Последната промяна е направена от Мелиса Сойер на Пет Юли 23, 2010 4:47 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://carstva.getgoo.net
Мелиса Сойер
~Free_Spirit~
~Free_Spirit~
avatar

Female
Брой мнения : 10178
Age : 25
Location : Където бъдеш ти...
Registration date : 23.08.2007

Собствени герои
списък с имена, раси и способности:

ПисанеЗаглавие: Re: Царството на Драконите!   Съб Юни 12, 2010 12:29 pm

Имена
Обикновено ездачите имат официално по три имена. При представянето си обаче, те обикновено използват само собственото си и името на рода, от който произлизат. Второто им име може да бъде образувано по няколко начина. То може да изразява почит към родителя, или да е дадено от хората като знак на уважение. Може също да е и прикачено към името на рода.
Името на рода, или най-често третите имена на Ездачите, се предават от поколение на поколение, независимо дали наследникът ще е жена или мъж. При по-известните фамилии дори мъжете се съгласяват да вземат името на съпругата си, какъвто може би ще е случая с Елисия Маес. За ездачите името на рода, разбира се, е от по-голяма важност. Не, че има особено значение какъв точно е статуса на семейството, богато или не, но известността означава, че представителите на това семейство са защитници на страната си и добри войни.
Второто име на Ездача е обикновено собственото име на баща му. По принцип Ездачът има правото да се нарече с името на майка си, но подобни неща са изключително редки. Най-често като традиция се използва името на бащата. Например бащата на Хюгес Ни Маес е Ни Йокоска Маес, а вероятно името на дядото на сегашния генерал е било Йокоска. Понакога се среща и случаят детето да е взело името и на баща си и на дядо си. Или на баща си и майка си. Случва се, когато родът и семейството не са извстни или пък представителите в никакъв случай не искат да предадат името на рода в поколенията. Най-често се случва при ездачи от смесени бракове, но и доста рядко.
Някои Ездачи не носят името на баща си като второ свое. Случва се хората да дадат второ име на ездача, което да заменя истинското му. Така, както се е случило с Муртаг Хикари Моуси, чието истинско име преди много време вероятно трябва да е било Муртаг Морзан Фин, или Муртаг Морзан Моуси (Черните господари държат Моуси да е фамилията на всичките им представители, освен ако Магьосника не нареди друго).
Хикари означава "светлина", но не се знае защо хората са го нарекли така. Често пъти второто име идва с военните постижения, или с това, което е самият ездач и с какво е помогнал. Хората го запомнят с измисленото от самите тях име, а скоро и самият ездач започва да го използва за свое.
В общи линии, името е в ръцете на Ездачите, макар и те да държат отговорността за имената на децата си. До седмата година на детето, те трябва да са сигурни и да са избрали име за него, което да му приляга. Страхуват се, че иначе ще провалят бъдещето му. Първите имена на ездачите често пъти означават нещо. Най-простият пример за това е "Аливейл" - за останалите народи вероятно звучи като име, и то не точно обикновено. За ездачите преводът е чист и ясен: "Красива звезда".
В зависимост от това къде точно са родени, Ездачите лесно могат да разпознаят това по имената. Например Гио, Грим и Грег са родени на запад, защото подобни имена са доста известни и често използвани в западните провинции. Обратното, на изток могат да се намерят имена като Хавок, Хюгес, Хаджиме... Те са по-странни и често са свързани с природните стихии. Имената на юг често са свързани с цветя, макар че е най-често срещано при момичетата. За севера имената са най-често с човешки корени и рядко означават нещо определено, преведени на ездачески.

(Продължение - някога в бъдещето)

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://carstva.getgoo.net
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Царството на Драконите!   

Върнете се в началото Go down
 
Царството на Драконите!
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
. : Светове : . :: Тройният съюз :: Царството на драконите-
Идете на: